Lurer du på hva
BankID er?


Eller har du andre spørsmål? 

I listen finner du svaret på noen av spørsmålene vi av og til får. Har du noen andre spørsmål du ikke finne svaret på?
 

Kontakt oss »

 • Hva er BankID?

  BankID er din digitale identitet, og er det som viser at du er deg i den digitale verdenen. På denne måten kan du legitimere deg digitalt på samme måte som du ville gjort med pass eller førerkort i den fysiske verden, og du kan også signere dokumenter digitalt uten å ha penn og papir.

 • Hva er PAdES?

  PAdES står for PDF Advanced Electronic Signature, og er et spesielt PDF-format som støtter avansert elektronisk signatur. PAdES-formatet er anerkjent som en juridisk forpliktende signatur i EU, og er også holdbart over tid, selv om underliggende kryptografiske algoritmer skulle bli brutt i fremtiden. Med elektronisk signatur fra Signere.no får du en PAdES-PDF-fil som viser signaturene på fremsiden av dokumentet, og som kan åpnes, valideres og også leses av tredjepart i Adobe som en helt vanlig PDF-fil.

 • Hva er SDO?

  SDO står for “Signed Data Object", og er det som utgjør kjernen i en elektronisk signatur. En SDO-fil inneholder et signert dokument, samt øvrige metadata om signaturen. I en PAdES-fil vil SDO-filen ligge som et vedlegg.

 • Hvor kan jeg se dokumentene jeg har signert på?

  Du kan få oversikt over dokumentene du har signert ved å logge deg inn med BankID på signere.no.

 • Kan man signere dokumenter fra mobil eller nettbrett?

  Ja, det kan man. Signere.no sine løsninger er tilpasset og optimalisert for mobile skjermflater; både smarttelefoner og nb

 • Hvordan får jeg BankID?

  For å få en BankID må du ha et kundeforhold til en norsk bank. Ta kontakt med din dagligbank for å høre om du har en BankID, og hvordan du kan få det dersom du ikke har det.

 • Hvordan får jeg BankID på mobil?

  For å få BankID på mobil, må du først ha en BankID fra en norsk bank, og du må også ha en telefon og et SIM-kort som støtter BankID på mobil. Hvis du har det, kan du logge deg inn i nettbanken din og bestille BankID på mobil. For å sjekke om telefonen din støtter BankID på mobil, kan du gå hit og teste mobilen ved å skrive inn telefonnummeret ditt: https://www.bankid.no/Hjelp-og-nyttige-verktoy/Nyttige-verktoy/Test-din-mobil/

 • Hva er forskjellen mellom BankID og BankID på mobil?

  BankID er av mange forbundet med kodebrikken. Det vil si, en måte å logge seg inn på ved å lage en kode på brikken og skrive inn et passord. BankID på mobil er en alternativ måte å oppnå akkurat det samme som med BankID på, ved at du automatisk får et valg opp på mobiltelefonen din i stedet for at du må lage en engangskode med kodebrikke eller annet. Merk at selv om du har en BankID, så har du ikke automatisk en BankID på mobil. For å få en BankID på mobil, se "Hvordan får jeg BankID på mobil" ovenfor.

 • Har dere et API?

  Ja, det har vi! Og vi mener vi har det enkleste APIet å integrere digital signering og identifisering med. Ta en kikk på API-sidene våre her for mer informasjon, eller ta kontakt med oss på post@signere.no hvis du vil høre mer om det.