Utfordring

For å kunne kjøpe en eierskifteforsikring, må boligselger fylle ut og signere et egenerklæringsskjema med en rekke opplysninger om boligen som selges. Medeiere av boligen må også signere skjemaet. Skjemaet skal så legges inn i salgsprospektet og prosesseres av forsikringsselskapet. Dette var en papirbasert og tidkrevende prosess, og det kunne ta mange dager fra skjemaet ble printet ut til forsikringen ble tegnet.

Løsning

Söderberg & Partners tok i februar 2016 i bruk Signere.nos løsninger for å digitalisere prosessen for utfylling, signering og innsending av egenerklæringsskjemaer.

Meglerne har fått en portal hvor de kan legge inn hvilke personer som skal fylle ut og signere skjemaet, samt varsling med e-post og SMS. Boligselgerne mottar en lenke til det digitale skjemaet, og dette fylles ut fra mobil, tablet eller PC før det signeres med BankID. Eiendomsmegleren, Söderberg & Partners og boligselgerne mottar en e-post-kvittering med den elektroniske signaturen som vedlegg, og prosessen er ferdig.

Løsningen gjør at Söderberg & Partners møter kravet om en sikker, juridisk forpliktende signatur fra partene. Samtidig gir den eiendomsmeglerne og boligselgerne en smidig og brukervennlig måte å levere og innhente opplysninger på.

Løsningen er kostnadsbesparende, og prosessen med å kjøpe en eierskifteforsikring tar nå minutter i stedet for dager.

 

Les mer om Signere Skjema »

 

Har du lignende utfordringer?

Kontakt oss for et uforpliktende møte